در پی جمعیت رو به افزایش شهرها و کمبود فضاهای باز و طبیعی، تمایل افراد برای پناه بردن به مناطق حومه ای و ییلاقی و ساخت ویلا بیشتر شده است. دراین بین علاوه بر ویلاهای مستقل، پروژه های طراحی شهرک ویلایی نیز در حال توسعه هستند که به واسطه آنها اراضی وسیعی تحت این نوع کاربری قرار می گیرند.

طبعا مناطقی که دارای آب و هوای معتدل و مرطوب می باشند دارای پتانسیل بیشتری برای اجرای شهرک های ویلایی می باشند. ساخت شهرک ویلایی در مناطق شمالی ایران رواج بیشتری دارد. شهرک ها می توانند مجموعه ای از آپارتمان ها باشند یا به صورت ساختمان های ویلایی تک واحدی با فضای باز و نیمه باز مستقل تعریف شوند.

شهرک های ویلایی مانند دیگر شهرک های مسکونی باید دارای زیرساخت هایی باشد و حداقل تسهیلات در زمینه بهداشتی، سلامت، امنیت، تفریحی و ورزشی را داشته باشند. واحدهای ویلایی در یک شهرک در عین استقلال فضایی و کالبدی، تابع قوانین عمومی و کلی هستند و به صورت یک مجموعه هماهنگ در نظر گرفته می شوند.

شهرک ویلایی

در طراحی شهرک های ویلایی چه مواردی باید در نظر گرفته شود

ویژگی های طبیعی سایت

همانطور که قبلا ذکر شد، اجرای شهرک ویلایی در مناطق ییلاقی و گاهی بکر و طبیعی صورت می گیرد. بنابراین عوارض طبیعی، شیب ها، وجود پوشش گیاهی انبوه در این مناطق دور از انتظار نیست. بنابراین نقشه توپوگرافی و برداشت دقیق وضع موجود باید مبنای طراحی آن قرار گیرد.

به طور کلی طراحی پایدار ویلا و کاهش هزینه های ساخت ویلا باید در اولویت طرح قرار داشته باشد از این رو تا حد ممکن باید طرح شهرک، منطبق با ویژگی های طبیعی سایت باشد.

با اینکه در نگاه اول ممکن است وجود پستی بلندی ها به عنوان مشکل و تهدید به نظر اید اما با طرح های ابتکاری و خلاقانه می توان این تهدید را تبدیل به فرصت برای فضاسازی های متنوع کرد.

شهرک ویلایی

برنامه فیزیکی شهرک ویلایی

هر شهرکی بنا بر وسعت، نوع و تعداد واحدهای ویلایی دارای یک برنامه فیزیکی مشخص است که باید نیازهای سکونتی، فضایی و تفریحی و بهداشت و امنیت ساکنان را مد نظر قرار دهد. این برنامه شامل تعداد واحدهای ویلا، راههای ارتباطی، نحوه دسترسی از ورودی اصلی، مدیریت مسائل امنیتی و اشرافیت واحدها نسبت به یکدیگر، مکان و مشخصات تاسیسات و منابع تامین کننده انرژی مجموعه و لیست فضاهای مورد نظر می باشد. این لیست واحدهای مسکونی، حراست و نگهبانی، سالن ها و مکان های ورزشی و تفریحی و مراکز خرید محدود اما چند منظوره، مرکز بهداشت و سلامت و انتظامی را در بر می گیرد. مساحت، تعداد و نوع خدمت رسانی این مراکز بسته به وسعت و نوع طراحی شهرک و تعداد افراد ساکن در آن می باشد.

شهرک ویلایی

دید و منظرهای شاخص و زیبای سایت

یکی از اصلی ترین دلایل طراحی و ساخت ویلا بهره مندی از طبیعت و دید و مناظر جذاب است. درجهت گیری کلی، تراز های ارتفاعی و سطح بندی قطعات واحدهای ویلایی در طراحی شهرک ویلایی، علاوه بر مسائل اقلیمی باید جذابیت های منطقه را نیز مد نظر قرار گیرد. به عنوان مثال یک جنگل، دریا، رودخانه، کوه و ... به عنوان شاخص ترین المان های طبیعی باید در نظر گرفته شوند. دسترسی به آنها، امن ساختن مسیرهای منتهی به آن و امکان دیدهای وسیع به آن، خط و خطوط اصلی طراحی شهرک را تعریف می کند.

شهرک ویلایی

گرایش نوین و خلاقانه به طراحی شهرک ویلایی

طراحی ویلا دوبلکس ذاتا یک طراحی آزاد و خلاقانه است وجود چهار نما و فضای باز پیرامون آن و عدم محدودیت های همسایگی و ضوابط و تراکم های شهری باعث می شود امکان طرح های متنوع و جذاب، گرایش های نوآورانه و سبک های خاص در این شهرک ها مقدور شود. از آنجا که رویکرد سری سازی و پیش ساختگی می تواند به خوبی برای این مجموعه ویلاها در نظر گرفته شود، استفاده از تکنولوژی های نوین در آنها سرعت و کیفیت ساخت شهرک های ویلایی را ارتقا می دهد. از سوی دیگر، هر تک واحد ویلایی در عین اینکه در هماهنگی با بقیه مجموعه می باشد، می تواند دارای طرح های ابتکاری و خلاقانه منحصر به فردی نیز باشد، فضای باز پیرامون ویلاها، این امر را میسر می کنند.

شهرک ویلایی

 

 

منبع :https://www.villa1000.com